Meer informatie en artikelen

Artikelen over manipulatie. Verrijk je kennis!

Hulp-vragen

Hulp zoeken is geen zwakte

Hulp zoeken omdat je een relatie hebt (gehad) waarin je wordt gemanipuleerd is geen signaal van zwakte. Het is juist heel goed en krachtig om hulp te vragen en zoeken. Als je alles alleen zou dienen te weten, kunnen en doen, zou je wel alleen op aarde zijn nietwaar. En dat is nu eenmaal niet het geval. Je hebt ongetwijfeld al ervaren en ontdekt dat niet iederen overal even goed en bekwaam is.

Vandaar dat het juist heel handig en verstandig is om hulp in te schakelen. Door je situatie te bespreken met iemand anders, krijg je een andere visie en perspectief. Dat is belangrijk. Zeker als je wordt gemanipuleerd. Want juist dan ben je je zelfvertrouwen, en je realistische kijk behoorlijk kwijt geraakt. Daar zijn manipulators namelijk erg goed in om dat voor elkaar te krijgen bij iemand.

Sommige familieleden, vrienden of collega’s kunnen reageren in de trant van: “waar heb je het over?” of “hoe kom je hierbij?”. Dat komt veel voor in relaties waarin een manipulator in het spel is. Want manipulators zijn in de slaapkamer heel andere personen dan in de woonkamer en buitenshuis. Heel anders. Pas als je alleen met ze bent, gebruiken ze hun tactieken om te krijgen van jou wat ze willen. Tegenover de buitenwereld zijn ze charmant, attent, aardig, betrokken, etc.

Verwacht dus niet dat iedereen je zult begrijpen als je het bespreekbaar maakt. Het is soms veel beter om met een therapeut of een vreemde je situatie te bespreken. Iemand die neutraal is in diens oordelen en kijk.

Zodra je erover denkt om hulp te zoeken en vragen, ben je al een stap dichterbij om een oplossing te vinden voor je probleem en situatie. Daadwerkelijk hulp vragen, is stap 2. Stap 3 is heilzame, bekwame hulp vinden. En weet, soms komt hulp vanuit onverwachte hoek..

Wees niet bang voor afwijzing, of niet serieus genomen te worden. Durf hulp te vragen. Durf te praten. Je kunt het.

Reacties op deze pagina zijn gesloten.
kom-voor-jezelf-op

Blijf erboven staan

Zodra je manipulatieve mensen in je omgeving hebt, wordt er al een poging gedaan om je Licht te dimmen. Zeker als je even …

Soms-wil-ik-even-geen-kinderen

Soms wil ik een moment even geen kinderen

Linda, ik ben doodmoe. Ik kan niet meer. Ik ben op. Iedere dag ben ik moe, ik heb overdag rust nodig en krijg ik niet. Hoe …

Waarom-stalken-manipulators

Waarom manipulators stalken

Waarom zijn manipulators aan het stalken? Niet alle manipulators gaan en zullen stalken. Echt niet. Alleen sommige types …